Servicii combatere sobolan cenusiu.

Sobolanul cenusiu are o lungime de pana la 28 cm, iar coada ajunge la aproximativ 25 cm. Greutatea lui este de circa 250g dar sunt si cazuri unde ajung la 550g. Partea superioara si lateralele ale sobolanului au culoarea maro – cenusie. Abdomenul este gri iar coada are solzi dispusi in forma de inele. Are urechi mici si rotunde. Este un animal inteligent si adaptabil. Traiește in grupuri de pana la 250 indivizi. Sobolanii unui grup se recunosc dupa un miros specific respectivului grup.

Sobolanii cenusii se innmultesc foarte repede si traiesc maxim 4 ani. Pe parcursul unui an, o femela poate fata 100 de pui. Nu sunt animale pretentioase, sunt omnivore dar cel mai mult le plac semintele si fructele. In alimentatia lor intra si starvuri, carne stricata sau mamifere mici. Sobolanii sunt foarte daunatori, deoarece contamineaza cu excremente, urina si secretii locul unde traiesc si mananca. Pe langa paguba economica, sobolanul cenusiu este responsabil pentru raspandirea unor boli infectioase. El transmite vurisi Lassa, Lussa (agenti patogeni ai rabiei) si Salmonella.

Diferite metode pentru combaterea sobolanului cenusiu

Daca aveti motive sa credeti ca sunteti invadat de sobolani, este recomandat sa ne contactati cat mai curand posibil. Noi folosim granule si brichete moi cu care exterminam populatiile de sobolani. Totodata, insecticidul ecologic pe care il pulverizam in zonele infectate este foarte eficient. El ajunge in fisurile si spatiile in care se ascund rozatoarele, astfel va elimina populatia de sobolani care va da batai de cap. Eficienta si rapiditatea sunt atuurile firmei House Keeping din Baia Mare, specializata in deratizare.

Contactati House Keeping DDD – experti in dezinsectie, deratizare, dezinfectie – pentru o expertiza si un plan personalizat de combatere a daunatorilor.
Sunati si faceti o programare – vom discuta si analiza cu dumneavoastra toate metodele pe care noi le folosim la deratizare..