combatere sobolan negru

Servicii combatere sobolan negru, un rozator daunator omului.

Sobolanul negru are culoare inchisa, spre negru. Are o lungime de 24 cm, iar coada ajunge la aproximativ 28 cm. Greutatea lui este de circa 250g. Sobolanul negru are un bot ascuțit, iar urechile ii sunt mari. Este un animal agil, traiește in grupuri familiale mici. Cu un regim de viata vegetarian, traieste in cuiburi facute in diferite ascunzisuri. Nu isi face galerii, ci traieste la suprafata, protejat sub gramezi de lemne, in magazii sau depozite de seminte si fructe.

Sobolanii se innmultesc foarte repede si traiesc in medie 18 luni. Pe parcursul vietii, mananca pana la 22 kg de cereale. Asta inseamna ca o pereche de sobolani negri impreună cu toti descendenţii lor pot consuma intr-un an peste 15 tone de cereale. Studiile au aratat ca 10% din productia agricola este consumata de sobolani. Pe langa paguba economica, infectarea cerealelor cu diferiti agenti patogeni pe care ii poarta rozatoarele, produce imbolnaviri in randul oamenilor.

Cea mai grava boala transmisa de sobolan este ciuma, pe care o raspandeste cu ajutorul unui parazit al sau, XENOPSYLLA CHEOPIS. Sobolanii mai pot transmite si alte boli ca raia, lepra, tifosul, turbarea sau trichineloza. Din cauza ca pot infesta trenuri, vapoare si chiar avioane de marfa, sobolanii pot transmite boli din diverse zone geografice. Astfel ei imbolnavesc o populatie ce nu are deloc imunitate pentru respectivele boli.

Diferite metode pentru combaterea sobolanului negru

Daca aveti motive sa credeti ca sunteti invadat de sobolani, este recomandat sa ne contactati cat mai curand posibil. Noi folosim granule si brichete moi cu care exterminam populatiile de sobolani. Totodata, insecticidul ecologic pe care il pulverizam in zonele infectate este foarte eficient. El ajunge in fisurile si spatiile in care se ascund rozatoarele, astfel va elimina populatia de sobolani care va da batai de cap. Eficienta si rapiditatea sunt atuurile firmei House Keeping din Baia Mare, specializata in deratizare.

Contactati House Keeping DDD – experti in dezinsectie, deratizare, dezinfectie – pentru o expertiza si un plan personalizat de combatere a daunatorilor.
Sunati si faceti o programare – vom discuta si analiza cu dumneavoastra toate metodele pe care noi le folosim la deratizare.