Servicii deratizare înseamnă totalitatea măsurilor luate pentru distrugerea rozătoarelor. Șoarecii și șobolanii pot fi purtători de boli și atunci sunt periculoși din punct de vedere sanitar. Sau pot să fie în locuri în care pot produce pagube însemnate din punct de vedere financiar.
Șoarecii și șobolanii trăiesc în așezările omenești sau la ferme de animale. Ei se adaptează ușor condițiilor de mediu. Sunt animale deștepte, cu un instinct de conservare foarte dezvoltat. Din această cauză, sunt foarte bănuitoare la diferite curse și momeli.
Șoarecii și șobolanii se înmulțesc foarte repede. O femelă șobolan poate avea și 860 de urmași în 10 luni. Șobolanul ajunge la maturitate și este apt de reproducție în 103 zile. Șoarecii în a doua lună de viață sunt deja pregătiți să se înmulțească.
Sunt animale omnivore și se hrănesc cu resturi alimentare și reziduuri. Preferă grăunțe, fructe, făină de pește și carne, ouă, lapte praf, etc.
Rozătoarele pot transmite oamenilor și animalelor diferite boli ca turbarea, trichineloza, febra aftoasă, salmoneloza, antrax, pesta umană, pesta aviară, pesta porcină.
Semne care vă indică prezența rozătoarelorꓽ
Împiedicăm înmulțirea acestor rozătoare prin înfometarea lor și prin distrugerea galeriilor săpate în pământ.
Folosim capcane cu diferite sisteme de prindere sau imobilizare a rozătoarelor.
Folosim dușmanii naturali ai rozătoarelor. Aceștia sunt câinii și pisicile, dar și dihorul, nevăstuica, ariciul, bufnița și uliul.
Ultima metodă de exterminare a rozătoarelor sunt substanțele raticide, prafuri chimice.